Αντεπίθεση της Τάξης στην Αγγλία

Αποκατάσταση της Τάξης και λήξη της Εξέγερσης στην Αγγλία. Συνολική αντεπίθεση και αντιεξεγερτική εκστρατεία από το Αγγλικό Καθεστώς και τους κάθε είδους αυλικούς του. Ευθεία απειλή για κάθοδο του στρατού εάν αναζωπυρωθούν οι ταραχές. Μπάτσοι παντού και μαζική εμφάνιση ακροδεξιών και νεοναζί στο πλευρό του Νόμου , της Τάξης, των καταστηματαρχών και της ομαλής ροής ανθρώπων και εμπορευμάτων . Κρατική και Μιντιακή προσπάθεια για αποδόμηση της ταξικότητας της εξέγερσης. Κλασσικές θεωρίες για την εγκληματική φύση των εξεγερμένων ενώ ταυτόχρονα η απληστεία, η έλλειψη κρατικής και οικογενειακής επίβλεψης και το ανεξέλεγκτο ιντερνετ αποτελούν πλέον  τα αίτια των ταραχών. Μαζικές συλλήψεις, ηλεκτρονικό ρουφιάνεμα, εισβολές σε σπίτια και νυχτερινά δικαστήρια. Συνεργεία και εθελοντές σβήνουν από τους δρόμους και τις γειτονιές  τα τελευταία σημάδια του τετραήμερου πολέμου  ενώ ξεκινάει η καταμέτρηση των τεράστιων ζημιών . Σκέψεις για κόψιμο του ίντερνετ.  Όμως η ολική επαναφορά στην καπιταλιστική κανονικότητα, δεν μπορεί παρά να είναι πρόσκαιρη και φαινομενική. Η στρατιωτική αντιμετώπιση των εξεγερμένων   δείχνει την τεράστια και κραυγαλλέα ρωγμή στην κοινωνική συνοχή. Οι Κολασμένοι του Λονδίνου και οι Προλετάριοι της Αγγλίας, αυτοί που για τέσσερις μέρες απείλησαν να γκρεμίσουν την Μητρόπολη υποχωρούν απλά και μόνο για εξεγερθούν και πάλι. Έτσι κι ΄ αλλιώς ο καπιταλισμός ετοιμάζεται να γεννήσει αυτό που  θα σηματοδοτήσει και τον θανατό του.

Τέλος πρώτου γύρου.     

 

“Η αντεπίθεση έχει πραγματικά ξεκινήσει. Θα πληρώσετε για ό,τι έχετε κάνει.” 

Ντέιβιντ Κάμερον

 

 

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να καλέσει το στρατό σε περίπτωση που επαναληφθούν τα βίαια επεισόδια των προηγούμενων ημερών, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον στο κοινοβούλιο, που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα με θέμα τα βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών σε όλη τη Βρετανία. Ο Κάμερον κατηγόρησε τη Μητροπολιτική Αστυνομία για λάθος χειρισμούς στην αντιμετώπιση των ταραχών, τις οποίες προκάλεσαν «εγκληματίες και συμμορίες», όπως είπε. “Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να βεβαιωθεί ότι λαμβάνονται υπόψη όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και το αν υπάρχουν κάποιες αποστολές που μπορεί να αναλάβει ο στρατόςώστε περισσότεροι αστυνομικοί να είναι διαθέσιμοι στην πρώτη γραμμή”, δήλωσε ο Κάμερον, ο οποίος από το Βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων, δεν δίστασε να αποδώσει ευθύνες στους χειρισμούς της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. “Ήταν λάθος που η αστυνομία αντιμετώπισε τις ταραχές ως θέμα δημόσιας τάξης και όχι ως εγκληματικότητα”, είπε. Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε άλλωστε ότι οι υπεύθυνοι για τις λεηλασίες και τα επεισόδια θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν. “Η αντεπίθεση έχει πραγματικά ξεκινήσει”, είπε προσθέτοντας απευθυνόμενος στους δράστες: “Θα πληρώσετε για ό,τι έχετε κάνει”. Ο Κάμερον διαβεβαίωσε ότι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα παραμείνει στους δρόμους του Λονδίνου η αυξημένη δύναμη των 16.000 αστυνομικών, ενώ επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα δώσει τη δικαιοδοσία στην αστυνομία να ζητά από υπόπτους για εγκλήματα να αφαιρούν τις μάσκες ή οποιοδήποτε άλλο κάλυμμα προσώπου φορούν. Δεσμεύθηκε εξάλλου ότι θα πατάξει τις “συμμορίες”, ενώ υποσχέθηκε ότι οι άνθρωποι που είδαν τα σπίτια ή τα μαγαζιά τους να καταστρέφονται από τα επεισόδια θα λάβουν αποζημίωση ακόμη κι αν είναι ανασφάλιστοι. Ο Κάμερον χαρακτήρισε τους ταραχοποιούς εγκληματίες και διέψευσε ότι τα επεισόδια συνδέονται με κοινωνικές εντάσεις σχετικά με τις σχεδιαζόμενες περικοπές. Δεν πρόκειται “για πολιτική, ούτε για διαδήλωση, αλλά για κλοπή”, δήλωσε. “Δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει στους δρόμους μας ένα κλίμα φόβου”, υπογράμμισε. “Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο, που μοιάζει κατάπληκτος, ότι οι δράστες των επεισοδίων (…) δεν είναι σε καμία περίπτωση εκπρόσωποι της χώρας μας”, είπε.

Παράλληλα, ακροδεξιές ομάδες περιφρούρησης αναπτύσσονται ταχύτατα σε πολλές περιοχές, κυρίως του Ανατολικού Λονδίνου, με αποκορύφωμα την EDL (Αγγλική Λίγκα Αμυνας, αντίστοιχο της Χρυσής Αυγής), αλλά και πολλών Θρησκευτικών φονταμενταλιστικών οργανώσεων, όπως η MDL (Μουσουλμανική Λίγκα Άμυνας) που θεωρούν «ανήθικες» τις ταραχές. Το ίδιο κάνουν αρκετοί δεξιοί Τούρκοι, Κούρδοι και Σιχ σε Λονδίνο και Μπέρμινχαμ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, που επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο, η κυβέρνηση σκέφτεται να μπλοκάρει δίκτυα όπως το Blackberry Messenger και το Twitter. Οι σκέψεις αυτές στηρίζονται στα συμπεράσματα της αστυνομίας, κατά την οποία, οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο συνεννόησης μεταξύ των ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια. “Γνωρίζουμε ότι τα χρησιμοποίησαν με αυτό τον τρόπο. Το ερώτημα είναι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το σταματήσουμε, ώστε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα”, ανέφερε στο Reuters ο αξιωματούχος της βρετανικής κυβέρνησης, προσθέτοντας: “Συζητάμε με τις μυστικές υπηρεσίες και τις εταιρείες. Δεν προτείνουμε τίποτα ακόμα.  Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Guardian, η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τερέσα Μέι αναμένεται να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του Facebook, του Twitter και της Research in Motion (Rim), που κατασκευάζει τα BlackBerry. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian, ήδη το Facebook δήλωσε ότι λαμβάνει μέτρα, κατεβάζοντας έγκαιρα αναφορές που παραπέμπουν σε πρόκληση βιαιοτήτων. Το eBay δεσμεύεται να βοηθήσει την αστυνομία να εντοπίσει τα κλεμμένα αγαθά που θα προσπαθήσουν να πουλήσουν online.

Στους πέντε πλέον οι νεκροί. Ο 68χρονος Ρίτσαρντ Μάνινγκτον Μπόους, σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιάρντ, όπως αναφέρει και το BBC, υπέφερε από σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και από τη Δευτέρα το βράδυ είχε πέσει σε κώμα, μέχρι που κατέληξε. Η αστυνομία έχει ήδη αρχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη και έχει δώσει τη φωτογραφία υπόπτου. Στο μεταξύ, η βρετανική αστυνομία συνέλαβε 3 άτομα, 2 εφήβους και έναν 26χρονο άντρα, σε σχέση με τον θάνατο τριών ανδρών από την Ασία, που χτυπήθηκαν εσκεμμένα από ένα όχημα που κατευθύνθηκε κατά πάνω τους στην πόλη Μπέρμιγχαμ. Οι τρείς Ασιάτες εμπόδιζαν τη λεηλασία καταστημάτων, όταν ένα αυτοκίνητο τους παρέσυρε, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης. Παράλληλα, ένας 32χρονος άντρας, που κρατείτο στο Μπέρμιγχαμ, τη δεύτερη σε πληθυσμό βρετανική πόλη, αποφυλακίστηκε υπό όρους σε σχέση με το ίδιο συμβάν. Σημειώνεται ότι το πρώτο θύμα των εξεγέρσεων ήταν ο 26χρονος Τρέβορ Έλις που βρέθηκε πυροβολημένος στο αμάξι του στην περιοχή Κρόιτον το βράδυ της Δευτέρας.

Τα βρετανικά δικαστήρια, ήδη, έχουν αρχίσει να δικάζουν εκατοντάδες υπόπτους που συνελήφθησαν στα επεισόδια αυτά. Στο Μάντσεστερ, δυο άνδρες οδηγήθηκαν ήδη στη φυλακή, ο ένας για 10 εβδομάδας και ο άλλος για 16, με την κατηγορία της διατάραξης δημόσιας τάξης. Δίκες γίνονται και κατά τις νυχτερινές ώρες, ενώ μόνο στο Λονδίνο έχουν γίνει800 συλλήψεις και έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 279 υπόπτους. Επίσημα η Μητροπολιτική αστυνομία ανακοίνωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί 1.047 άτομα σε σχέση με τα επεισόδια, ενώ σε 584 έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ενώ ο αριθμός θα αυξηθεί κατα πολύ λόγο των δεκάδων χιλιάδων καμερών παρακολούθησης που υπάρχουν σε όλη τη Βρετανία. Εισβολές σε σπίτια υπόπτων σε όλη τη χώρα.

Από Καθεστωτικό Site :

Ένας μάγειρας σε βιολογικό εστιατόριο, ένας ταξιθέτης στην όπερα του Λονδίνου, ένα παιδί 11 ετών, όλοι τους συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και την Τετάρτη βρέθηκαν στο δικαστήριο για να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όλοι τους κατηγορούνται για λεηλασίες και κλοπές. Ο 43χρονος μάγειρας και ο 47χρονος αδελφός του κατηγορούνται ότι έκλεψαν την πινακίδα ενός φαστ-φουντ από το Κλάπαμ του νότιου Λονδίνου. Στο δικαστήριο του Κάμπεργουελ Γκριν παρουσιάστηκαν επίσης ένας φοιτητής και δύο 19χρονοι δίδυμοι αδελφοί με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στη λεηλασία ενός καταστήματος οικιακών ειδών στη συνοικία Μπρίξτον. Στο εδώλιο κάθισαν επίσης ένας άνδρας που πρόκειται να καταταγεί στο στρατό, ένας οδηγός ανυψωτικού μηχανήματος και ένας γραφίστας. Πολλοί από τους συλληφθέντες είχαν λευκό ποινικό μητρώο, σύμφωνα τους Times. Οι συλληφθέντες προέρχονται από πολλές διαφορετικές κοινότητες και, στην πλειοψηφία τους είναι νεαρής ηλικίας ή και έφηβοι. Ο νεότερος όλων είναι μόλις 11 ετών.

πηγή : http://classwar.espiv.net/?p=1062
Advertisements

About this entry