Η φασιστική ακροδεξιά στην κυβέρνηση

Πολλαπλασιάζονται (αν και όχι πολύ) οι Πασόκοι που εκφράζουν την απογοήτευσή τους από τη συγκυβέρνηση με το ΛΑΟΣ. Ολως… τυχαίως, όλοι τους ανήκουν στους εκτός κυβέρνησης «ριγμένους». Και βέβαια, σταθερά καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση με το ΛΑΟΣ η καθεστωτική αριστερά όλων των αποχρώσεων (πλην του μορφώματος του Κουβέλη). Από την άλλη, δυο μεγάλα συγκροτήματα των ΜΜΕ, το συγκρότημα των Μπόμπολα-Ψυχάρη και το συγκρότημα Αλαφούζου, έχουν αναλάβει εργολαβικά το έργο της αγιοποίησης των ακροδεξιών του Καρατζαφέρη, από Βορίδη μέχρι Μπουμπούκο.

Σε ό,τι αφορά τους Πασόκους, «δεν δικαιούνται για να ομιλούν». Επί δύο χρόνια ψηφίζουν παρέα με το ΛΑΟΣ Μνημόνιο και παρεπόμενα και δεν τους είδαμε να ενοχλούνται ποτέ από τα «κωλοτριψίματα» των κυβερνητικών στελεχών και τους ύμνους των Πάγκαλου, Βενιζέλου και σίας προς τον Καρατζαφέρη και τα μπουμπούκια του. Οι υπόλοιποι δεν μπορούν μεν να κατηγορηθούν για συνεργασία με το ΛΑΟΣ, όμως η ποιότητα της συγκυβέρνησης Παπαδήμου δεν καθορίζεται πρωτίστως από τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ, αλλά από το πρόγραμμά της.
Κατά τη δική μας άποψη, η συμμετοχή της φασιστικής ακροδεξιάς στη συγκυβέρνηση Παπαδήμου δεν πρέπει να μας κρύψει την ουσία της πολιτικής αυτής της κυβέρνησης, ενώ η ουσία της πολιτικής της συγκυβέρνησης δεν πρέπει να μας κρύψει τον ιδιαίτερο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η φασιστική ακροδεξιά, που για πρώτη φορά παίρνει υπουργικά χαρτοφυλάκια.
Από αρκετές πλευρές έχει τεθεί το ερώτημα: γιατί έβαλαν και το ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, αφού δεν το είχαν ανάγκη; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διέθεταν από κοινού μια ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ο Καρατζαφέρης δεν τους χρειαζόταν, ενώ οι ψήφοι των βουλευτών του όπως και οι ψήφοι της Μπακογιάννη ήταν δεδομένοι. Γιατί, λοιπόν, έβαλαν μόνο τον Καρατζαφέρη στην κυβέρνηση, ενώ δεν προσέφεραν υπουργεία ούτε στη Μπακογιάννη ούτε στον Κουβέλη (παράπονο με πολύ πόνο εξέφρασε ο Ψαριανός); Γιατί έδωσαν αφορμή για κριτική από διάφορες πλευρές;
Γιατί η συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση επιτρέπει τη μετακίνηση ολόκληρου του πολιτικού συστήματος προς τα δεξιά. Το κυβερνητικό πλέον ΛΑΟΣ θα παίζει πολύ πιο απροκάλυπτα, πολύ πιο σκληρά το ρόλο που έπαιζε μέχρι τώρα ο Πάγκαλος. Από τότε που ψηφίστηκε το Μνημόνιο ο Καρατζαφέρης και τα στελέχη του βρίσκονταν μονίμως στα κεραμίδια, λοιδορώντας και βρίζοντας τους εργαζόμενους, απαιτώντας την επιβολή του νόμου και της τάξης, ζητώντας αστυνομική καταστολή κάθε κινητοποίησης.

Οταν, λοιπόν, αυτά τα μαντρόσκυλα του κεφάλαιου μπαίνουν στην κυβέρνηση, νομιμοποιείται απόλυτα ο πολιτικός τους λόγος, όχι μόνο στο επίπεδο της καταστολής των λαϊκών αγώνων, αλλά και σε άλλα επίπεδα, όπως για παράδειγμα είναι ο ρατσισμός κατά των μεταναστών και προσφύγων και ο χυδαίος εθνικισμός. Για να δουλέψει το σύστημα από τώρα και στο εξής έχει ανάγκη από τη σύμφυση της σοσιαλδημοκρατίας, της συντηρητικής δεξιάς και της φασιστικής ακροδεξιάς σ’ ένα ενιαίο μαύρο μέτωπο.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011
πηγή : http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=14900&cat_id=19
Advertisements

About this entry