Πάνω από 1 εκατ. παιδιά 10-14 ετών εργάζονται στη Βραζιλία

Hμερομηνία :  28-12-11

 

Περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά ηλικίας 10-14 ετών συνεχίζουν να εργάζονται στη Βραζιλία, παρά τις κινήσεις της κυβέρνησης κατά της παιδικής εργασίας, γράφει σήμερα, Τετάρτη, η εφημερίδα Folha de Sao Paulo.

 

Το δημοσίευμα, που επικαλείται στοιχεία της απογραφής που συνέλεξε το Βραζιλιανό Ινστιτούτο Γεωγραφίας και Στατιστικής (IBGE), αναφέρει πάντως ότι οι προσπάθειες των αρχών έχουν ευοδωθεί σε κάποιο βαθμό.

Το ποσοστό των παιδιών και των εφήβων της Βραζιλίας που εργάζονται για να βγάλουν το ψωμί τους έχει μειωθεί από 6,6% το 2000, σε 6,2% το 2010.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η παιδική εργασία είναι ένα ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα στην βραζιλιανή Αμαζονία, όπου περίπου το 10% του συνόλου των παιδιών εργάζεται.

Οι αρχές της Βραζιλίας έχουν θέσει ως στόχο την εξάλειψη της παιδικής εργασίας μέχρι το 2020.

«Είμαστε αντιμέτωποι με το πρόβλημα της αόρατης παιδικής εργασίας, σε τοποθεσίες που είναι δύσκολη η μετάβαση λόγω της απόστασης ή λόγω νομικών θεμάτων που δεν μας επιτρέπουν την είσοδο σε μια ιδιωτική κατοικία», δήλωσε ο Μάρκος Καλίξτο, επιθεωρητής Εργασίας στο βραζιλιανό κρατίδιο Τοκαντίνς.

Η παιδική εργασία είναι γενικά κοινωνικά αποδεκτή στις αγροτικές περιοχές της Βραζιλίας.

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

πηγή : http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_28/12/2011_420220

Advertisements

About this entry