Στο 9,6% το έλλειμμα του 2011, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

Hμερομηνία :  10-01-12

Για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ συζήτησαν Παπαδήμος – Χρυσοχοΐδης.

Οι στόχοι που είχε θέσει η τρόικα σχετικά με την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ για το 2011 έχουν επιτευχθεί πλήρως, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος, μαζί με τον υφυπουργό Θάνο Μωραΐτη, ενημέρωσαν αναλυτικά το μεσημέρι και για δύο ώρες τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. 

Κατόπιν τούτου, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές προβλέπουν ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα στο τέλος του 2011 θα διαμορφωθεί στο 9,6% έναντι στόχου 8,9% που έχει τεθεί στο αναθεωρημένο μνημόνιο.

Μόνο τον Δεκέμβριο, ανέφερε ειδικότερα, ο κ. Χρυσοχοΐδης, οι ροές του ΕΣΠΑ, μαζί με τις χρηματοδοτήσεις του αναπτυξιακού νόμου, ήταν πάνω από 2 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά το 2011 από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ απορροφήθηκαν 3,8 δισ. και άρχισε η εξόφληση υποχρεώσεων προς προμηθευτές και εργολάβους δήμων και περιφερειών, έχοντας καταβληθεί ήδη 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε ακόμη ότι η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ «τρέχει» με έντονους ρυθμούς και τις προέβλεψε ότι 2012 θα είναι «έτος ΕΣΠΑ» .

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

πηγή : http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_10/01/2012_421901

Advertisements

About this entry