Την Τρίτη η Τρόικα στην Αθήνα

Hμερομηνία :  12-01-12

 

Την ερχόμενη Τρίτη θα φτάσει στην Αθήνα το κλιμάκιο της Τρόικας, όπως ανακοίνωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα και ειδικότερα για τα στοιχεία του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας, ο Αμαντέου Αλταφάζ δήλωσε ότι η Επιτροπή αναμένει από τις συζητήσεις της Τρόικας στην Αθήνα, την ερχόμενη εβδομάδα, να αποκομίσει πιο ξεκάθαρη εικόνα, τόσο για το έλλειμμα, όσο και για το βάθος της οικονομικής ύφεσης.

«Από τις συζητήσεις θα μπορέσουμε να έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Ράις: «Θα εξεταστούν οι πρόσφατες εξελίξεις»

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου θα βρίσκονται στην Αθήνα οι ελεγκτές της Τρόικας, επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, αποφεύγοντας να διατυπώσει οποιαδήποτε εκτίμηση για την έκβαση των διαπραγματεύσεων.

«Θα συζητηθούν όλα τα θέματα», ανέφερε ο κ. Ράις, επισημαίνοντας ότι δεν γνωρίζει πόσες μέρες θα παραμείνουν στην Ελλάδα οι αντιπρόσωποι της Τρόικας.

Ο κ. Ράις επισήμανε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστούν οι πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για την ελληνική οικονομία, ενώ δεν θέλησε να μιλήσει για τα αποτελέσματα των επαφών της Κριστίν Λαγκάρντ σε ευρωπαϊκές χώρες.

Σε ερώτηση για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI) τόνισε ότι σκοπός είναι η εφαρμογή της συμφωνίας των Ευρωπαίων ηγετών για μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 120% μέχρι το 2020.

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

πηγή : http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_12/01/2012_422261

Advertisements

About this entry