Παπαδήμος: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει -Reuters

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012 – 21:48

Η Ελλάδα αναμένεται να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές εντός των επόμενων ημερών, και τις συζητήσεις για το νέο πακέτο  στήριξης έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε στο Reuters, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Λίγο πριν ανανεώσει τις συνομιλίες του με τους τραπεζίτες με αντικείμενο τη συμφωνία-κλειδί της ανταλλαγής χρέους, ο Λ. Παπαδήμος είπε στο Reuters: «Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει».

«Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες και ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες. Προσπαθούμε να καταλήξουμε τις συζητήσεις το συντομότερο δυνατό. Είμαι αρκετά αισιόδοξος πως θα επιτευχθεί συμφωνία τις προσεχείς ημέρες», δήλωσε στο Reuters.

O Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για τις παράλληλες διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το νέο μνημόνιο, λέγοντας πως αναμένεται σύντομα συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται προκειμένου να αποδεσμευτεί το δάνειο των 130 δισ. ευρώ που θα διατηρήσει τη ρευστότητα στην Ελλάδα.

«Ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την τρόικα έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας το αργότερο. Ελπίζω το συντομότερο παρά το αργότερο», είπε.

Ο ίδιος τόνισε πως η Ελλάδα έχει κάνει πρόδο τόσο στις δημοσιονομικές, όσο και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, με τα αποτελέσματα να γίνονται ήδη αισθητά.

«Έχουν επιτευχθεί πολύ περισσότερα από αυτά που πιστεύει η κοινή γνώμη. Υπάρχουν κάποιες παρεκκλίσεις στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ωστόσο, η εσωτερική υποτίμηση λαμβάνει ήδη χώρα. Αναμένουμε την εμφάνιση ήπιας ανάπτυξης το 2013».

Σύμφωνα με τον Λ. Παπαδήμο, το έλλειμμα προϋπολογισμού θα διαμορφωθεί στο 9,5% του ΑΕΠ το 2011, από 10,6% του 2010. Η χειρότερη της αναμενόμενης ύφεση κατέστησε δυσκολότερη για την Ελλάδα την επίτευξη των στόχων που συμφωνήθηκαν με τους πιστωτές, παρά τις μεγάλες μειώσεις μισθών και τις δραστικές αυξήσεις φόρων.

Πηγή : http://www.capital.gr/News.asp?id=1393761

Advertisements

About this entry