Μερκελ-Σαρκοζί: Οριστική λύση εδώ και τώρα

Δημοσιεύθηκε: 14:00 – 06/02/12 | Τελ. Ενημ.: 14:31 – 06/02/12

 

Το ελληνικό ζήτημα πρέπει να λυθεί «μια και καλή» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy στο πλαίσιο της συνάντησής του με την Angela Merkel.

Διευκρίνισε πως δεν θα υπάρξουν νέα κεφάλαια για την Ελλάδα εάν δεν ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις στην Αθήνα.  «Θέλουμε αυτή τη συμφωνία. Οι ηγέτες της Ελλάδας έλαβαν δεσμεύσεις και πρέπει να τις σεβαστούν ευσυνείδητα… στην Ευρώπη όλοι έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ο χρόνος εξαντλείται, πρέπει να ολοκληρωθεί, πρέπει να υπογραφεί», δήλωσε ο κ. Sarkozy αναφερόμενος στη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών.

«Ο χρόνος είναι περιορισμένος» δήλωσε και η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel τονίζοντας πως «πολλά τίθενται επί τάπητος για την Ελλάδα«. «Δεν μπορεί να υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα εάν δεν υπάρξει συμφνωία με την τρόικα» διευκρίνισε η κα. Merkel.

«Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ. Το λέμε σαφώς. Αυτή είναι η θέση και των δυο μας. Πρέπει όμως να πω επίσης, ότι δεν μπορεί να υπάρξει νέο ελληνικό πρόγραμμα εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την Τρόικα» δήλωσε η κα. Merkel

 

πηγή : http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/678680/Article.aspx

Advertisements

About this entry