Σόιμπλε: «Μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, όχι όμως επ’ αόριστον»

Tετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε σήμερα τη βούληση της χώρας του να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά μόνον εάν η χώρα δεν είναι ένα «πηγάδι χωρίς πάτο».

 

«Έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό SWR και πρόσθεσε: «Μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά δεν μπορούμε να τροφοδοτούμε επ΄ αόριστον ένα πηγάδι χωρίς πάτο».

Η σύνοδος του Eurogroup που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στις Βρυξέλλες για την αποδέσμευση νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, αναβλήθηκε, καθώς οι εταίροι της ανησυχούν σχετικά με τη δέσμευση των ελληνικών πολιτικών κομμάτων να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις που αποφασίστηκαν τις τελευταίες ημέρες.

«Κατά την άποψή μου αυτό είναι το πιο προβληματικό σημείο», εξήγησε ο Σόιμπλε και σημείωσε: «παρακολουθώντας την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα το ερώτημα είναι: ποιος θα εγγυηθεί ότι αυτά που αποφασίζουμε σήμερα θα ισχύουν και μετά τις εκλογές;»,

Ο Σόιμπλε απευθυνόμενος στην ελληνική ηγεσία επικαλέσθηκε το παράδειγμα της Ιταλίας, όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις ενώθηκαν πίσω από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι.

«Όποιος βλέπει την πρόοδο που κάνει η Ιταλία πρέπει να το σκεφτεί αυτό», τόνισε, αλλά υπογράμμισε : «Όμως, δεν μπορώ να το επιβάλω στην Ελλάδα».

Ο Γερμανός υπουργός διαβεβαίωσε ότι έχει συναίσθηση «της απόγνωσης του λαού της Ελλάδας».

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

πηγή : http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_15/02/2012_427959

Advertisements

About this entry