Θα συμμετέχουν στο PSI, Μarfin Popular Bank και Τράπεζα Κύπρου

Πέμπτη, 8 Mαρτίου 2012

 

Δυο ακόμη τράπεζες, κυπριακές με ισχυρή παρουσία και στην χώρα μας, δήλωσαν σήμερα ότι πρόκειται να συμμετάσχουν στην διαδικασία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI) που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, η Marfin Popular Bank Public (ΜΠΒ) ανακοίνωσε ότι προτίθεται να συμμετάσχει στην εθελοντική ανταλλαγή των Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που κατέχει, σύμφωνα με τους όρους της προσφοράς του PSI της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου, στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα όπως η Τράπεζα συμμετάσχει στο εθελοντικό πρόγραμμα ανταλλαγής των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου, όπως αυτό ανακοινώθηκε από την Ελληνική Δημοκρατία στις 24 Φεβρουαρίου 2012, με προσφορά για ανταλλαγή όλων των τίτλων που κατέχει για λογαριασμό της και συναινέσει και ψηφίσει υπέρ των προτεινόμενων μετατροπών των όρων τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι διοικήσεις των έξι μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών επισκέφθηκαν τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και του ανακοίνωσαν την πλήρη εθελοντική αποδοχή της προσφοράς του ελληνικού Δημοσίου.

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

 

πηγή : http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/03/2012_431695

Advertisements

About this entry