ΝΔ: Οι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα

NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012 14:06
Τελευταία Ενημέρωση : 21/03/2012 14:37

 

Η εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης και σημείωσε πως η 29η Απριλίου ή η 6η Μαΐου είναι ημερομηνίες που καλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις.

«Μετά την καταστροφική πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα -που να μην ξεχνάμε στήριξε ο Βενιζέλος- και οδηγούσε τη χώρα, με μαθηματική ακρίβεια, εκτός ευρώ, ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε τρεις στόχους: Να φύγει ο Παπανδρέου από πρωθυπουργός, να γίνει το κούρεμα του χρέους και να πάει άμεσα η χώρα σε εκλογές. Οι δύο πρώτοι στόχοι επετεύχθησαν. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να μιλήσει ο λαός», τόνισε ο κ. Μιχελάκης σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

Κατά τον εκπρόσωπο της ΝΔ, η άμεση διεξαγωγή εκλογών είναι θέμα συνέπειας, αλλά και Δημοκρατίας. «Είναι», υπογράμμισε, «αξίωση του λαού να επιλέξει μια νέα κυβέρνηση, που να δώσει ελπίδα στον κόσμο και προοπτική στην πατρίδα» και γι αυτό ακριβώς η Νέα Δημοκρατία ζητεί αυτοδυναμία, «για να βάλουμε», όπως είπε, «χωρίς καθυστερήσεις, σε εφαρμογή το πρόγραμμά μας». Το αντίθετο της αυτοδυναμίας δεν είναι η συγκυβέρνηση, αλλά η ακυβερνησία και αυτό δεν πρέπει να συμβεί, ξεκαθάρισε ο κ. Μιχελάκης.

Στην ίδια συνέντευξη ο εκπρόσωπος της ΝΔ δεν παρέλειψε να απαντήσει στους ισχυρισμούς του νυν υπουργού Περιβάλλοντος και πρώην Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με το έλλειμμα του 2009.

«Αντί να παριστάνει τον κατήγορο, οοφείλει να συνειδητοποιήσει ότι είναι -και μάλιστα με απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα- κατηγορούμενος για το «φούσκωμα» του ελλείμματος του 2009», παρατήρησε ο κ. Μιχελάκης και υποστήριξε πως οι ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου είναι αυταπόδεικτες αφού, όπως είπε, «λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του, εξέταζε τουλάχιστον δύο διαφορετικά σενάρια, που θα έφερναν το έλλειμμα από το 12,5% έως και το 14,8% του ΑΕΠ».

Τις ευθύνες αυτές δεν μπορεί να τις συγκαλύψει με μια Εξεταστική Επιτροπή, «κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους», διεμήνυσε ο κ. Μιχελάκης για να επαναλάβει ότι η αλήθεια θα αναζητηθεί και οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο, από μια νέα Επιτροπή, που θα συγκροτηθεί από τη νέα Βουλή και θα διερευνήσει -όπως έχει δεσμευθεί η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς- το «πως φτάσαμε στο Μνημόνιο».

 

πηγή : http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2153838

Advertisements

About this entry