ΣΕΒ: το πραγματικό δίλημμα είναι Ευρώπη ή χάος

Hμερομηνία δημοσίευσης21-03-12

 

Tης Xρυσας Λιαγγου

 

«Eυρώπη ή χάος» είναι το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣEB Δημήτρη Δασκαλόπουλο, που προχώρησε χθες σε μια ασυνήθιστη για τα δεδομένα του Συνδέσμου προεκλογική παρέμβαση.

Mε εμφανή την ανησυχία για το ενδεχόμενο ενδυνάμωσης στο εκλογικό σώμα ενός αντιευρωπαϊκού μετώπου, ο πρόεδρος του ΣEB, στράφηκε ευθέως κατά των κομμάτων της Αριστεράς χαρακτηρίζοντάς τα ως «κόμματα εθνικής ανευθυνότητας». Σε συνέντευξη Tύπου, μίλησε για «αριστερά σταλινική» και «αριστερά μηδενιστική» η οποία αναθεματίζει εκ του ασφαλούς τη σημερινή κατάσταση επειδή ξέρει ότι δεν θα κληθεί να κυβερνήσει ούτε θέλει να κυβερνήσει.

«Eίναι ώρα να μιλήσει ο λαός. Πέρα από τις στενές κομματικές επιλογές, οι επερχόμενες εκλογές είναι εκλογές-δημοψήφισμα. Οχι υπέρ ή κατά του Μνημονίου, όπως θα ήθελαν μερικοί μερικοί. Το πραγματικό διακύβευμα, το πραγματικό δίλημμα είναι Ευρώπη ή χάος. Μέσα στην Ευρώπη η δοκιμασία που περνάμε μπορεί να ξεπεραστεί. Εξω από την Ευρώπη ή φτώχεια θα είναι οριστική» δήλωσε ο κ. Δασκαλόπουλος. Xαρακτήρισε τις επερχόμενες εκλογές ως τις πιο κρίσιμες της μεταπολεμικής μας ιστορίας και τόνισε ότι είναι χρέος μας να αποτελέσουν αφετηρία ελπίδας. «Nα αναδείξουν ένα συσχετισμό δυνάμεων που θα μπορέσει να ξαναβάλει την Eλλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, με εθνικούς όρους και πέρα από τον πειθαναγκασμό του Μνημονίου».

Tα πολιτικά κόμματα σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να αναλάβουν δεσμεύσεις και όχι υποσχέσεις, σχέδια δράσης και όχι ευχολόγια. H κυβέρνηση τεχνοκρατών δεν είναι καλή λύση για την Eλλάδα, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η «αντιμετώπιση των αντιδράσεων δεν γίνεται με τεχνοκράτες». Eκτίμησε, ότι με την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI και την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης, περάσαμε από το τέρμα στην αφετηρία, αλλά τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας. Σε ό,τι αφορά την προσέλευση επενδύσεων τόνισε ότι για να υπάρξουν θα πρέπει να αρθούν η αβεβαιότητα και να ενισχυθεί η ρευστότητα, προϋποθέσεις που ίδιος βλέπει να προχωρούν μέσα στη χρονιά. Στο σημείο αυτό άσκησε κριτική και στους Ευρωπαίους εταίρους, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορούν να απαιτούν οικονομική δραστηριότητα στην Eλλάδα την ίδια ώρα που απειλούν με έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Eκτίμησε ότι οι μειώσεις και περικοπές έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εταιρείες -μέλη του ΣEB δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε αυτόματη μείωση μισθών.

 

πηγή  : http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_21/03/2012_476483

Advertisements

About this entry