Οι τράπεζες καταβροχθίζουν τους φόρους

Πέμπτη 22 Μάρτη 2012

 

Το 96% από τους φόρους και τα χαράτσια πηγαίνει στην εξυπηρέτηση του χρέους! Τα χαράτσια πάνω στη λαϊκή κατοικία «διασώζουν» τα εμφανιζόμενα ελλείμματα. Πτώση 15% της μάζας του ΦΠΑ

 

Πάνω από 8 δισ. ευρώ σε αντιλαϊκούς φόρους και κάθε είδους χαράτσια άρπαξε η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου μέσα στο Α’ δίμηνο του 2012. Στο ίδιο διάστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, οι δαπάνες που πήγαν σε τόκους και χρεολύσια εξυπηρέτησης του κρατικού χρέους, έφτασαν στα 7,7 δισ. ευρώ, σχετικά και απόλυτα απογειώθηκαν σε επίπεδα «ρεκόρ», διαμορφώθηκαν σε ποσοστό πάνω από το 96% της μάζας των φορολογικών εσόδων του κράτους.

 

Η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης προαναγγέλλεται πολύ σφοδρότερη για το αμέσως προσεχές διάστημα. Ηδη από το Α’ δίμηνο (Γενάρης – Φλεβάρης) έχει διατεθεί το 65% της προβλεπόμενης, για ολόκληρο το 12μηνο, κουτσουρεμένης κρατικής επιχορήγησης στο ΙΚΑ, με τα ποσοστά διάθεσης για το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων να έχουν φτάσει στο 25%.

Η αποκλιμάκωση των εμφανιζόμενων «ελλειμμάτων» στηρίζεται στη διάλυση του λαϊκού εισοδήματος. Στο φετινό δίμηνο έχουν ληστέψει από το λαό 791 εκατ. ευρώ από «φόρους στην περιουσία», ποσό που προέρχεται από τα χαράτσια «ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων», αυτά που αρπάζουν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τα οποία δεν υπήρχαν στο αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών:

Φορολογικά έσοδα: Διαμορφώνονται στα 8 δισ. ευρώ (από 7,95 δισ. ευρώ) με οριακή ενίσχυση, γεγονός που έχει να κάνει με τη συρρίκνωση των λαϊκών εισοδημάτων και της κατανάλωσης, τη μαζική ανεργία και τη φτώχεια. Παρά και την αυξημένη παρακράτηση φόρου που μπήκε σε εφαρμογή από το Γενάρη, παρά και το χαράτσι «αλληλεγγύης» που το μαζεύουν μήνα με μήνα, ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων παραμένει στα περσινά επίπεδα (1,2 δισ. ευρώ). Η μάζα του ΦΠΑ περιορίστηκε στα 2,9 δισ. ευρώ (από 3,4 δισ. ευρώ) με ρυθμό πτώσης 14,7%. Οι αντιλαϊκοί στόχοι, αν και ήδη παραπαίουν, διασώζονται, αποκλειστικά και μόνο από τα χαράτσια πάνω στη λαϊκή κατοικία

Δαπάνες: Εμφανίζονται στα 9,6 δισ. ευρώ (από 9,4 δισ. ευρώ) με πλασματική εμφανιζόμενη αύξηση 2%. Το γεγονός αυτό έχει να κάνει με τα μαζεμένα κονδύλια που έριξαν στο φετινό Α’ δίμηνο για «δαπάνες ασφάλισης, περίθαλψης, κοινωνικής προστασίας» (3,8 από 3 δισ. ευρώ) με τα οποία έρχονται να πατσίσουν τις εκταμιεύσεις για τους πολλούς επόμενους μήνες. Στο ΙΚΑ απέδωσαν 1,39 δισ. ευρώ, το 65% που έχουν προβλέψει για το 12μηνο του 2012. Οι μισθοί (κεντρική διοίκηση) εμφανίζονται στα 2,8 δισ. ευρώ. Οι τόκοιγια το κρατικό χρέος φτάνουν στα 862 εκατ. ευρώ (από 859 εκατ.). Τα ποσά γιαχρεολύσια, που εμφανίζονται σε ξεχωριστό λογαριασμό και δεν υπολογίζονται στο «έλλειμμα» φτάνουν στα 6,8 δισ. ευρώ.

Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων: Η τελική διαμόρφωση του «ελλείμματος» περιορίζεται με τις εισροές κεφαλαίων από τα κοιναγορίτικα ταμεία, ποσά που πάνε στο σύνολό τους για τις μπίζνες των μονοπωλίων. Το συγκεκριμένο κονδύλι έφτασε στα 1,2 δισ. (από 564 εκατ. ευρώ).

«Ελλειμμα»: Εμφανίζεται στα 495 εκατ. ευρώ, από περίπου 1 δισ. ευρώ πέρυσι.

Οι υπουργικές αποφάσεις για την εφαρμογή του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για τις οριζόντιες δαπάνες υπογράφηκαν από τον προηγούμενο υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.

  • Η «προσαρμογή» στα δεδομένα του μνημονίου τους, σε αυτή τη φάση και μόνο για το 2012, αφορά στην καρατόμηση των συντάξεων του Δημοσίου με τα παρακάτω ποσά: Πολιτικοί υπάλληλοι – 36 εκατ. ευρώ, δικαστικοί – 1,28 εκατ. ευρώ, ένστολοι – 23,9 εκατ. ευρώ κ.ά. Το συνολικό κονδύλι με τις «εξοικονομήσεις» από κύριες και επικουρικές συντάξεις του συμπληρωματικού πρϋπολογισμού φτάνει στα 386 εκατ. ευρώ.

 

πηγή : http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6761675

Advertisements

About this entry