Πετρέλαιο: Αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων εξετάζουν Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία

Tετάρτη, 28 Mαρτίου 2012

 

Η Γαλλία είναι σε επαφή με τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την πιθανή αποδέσμευση των στρατηγικών τους πετρελαϊκών αποθεμάτων με στόχο την μείωση των τιμών του πετρελαίου, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde που επικαλείται πληροφορίες πηγών της γαλλικής προεδρίας.

Η αποδέσμευση των στρατηγικών αποθεμάτων είναι ζήτημα εβδομάδων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Η χρησιμοποίηση των στρατηγικών αποθεμάτων δικαιολογείται διότι σχετίζεται με γεωπολιτικούς παράγοντες έντασης», δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα πηγή της γαλλικής προεδρίας.

Πληροφορίες δύο βρετανικών πηγών έκαναν λόγο πριν από λίγες ημέρες για συνεργασία ανάμεσα στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αποδέσμευση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου ώστε να αποφευχθούν οι συνέπειες της αύξησης των τιμών του πετρελαίου επί της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας κατά τη διάρκεια του εκλογικού για τις ΗΠΑ έτους.

Η τιμή του αργού πετρελαίου έφθασε τα 128 δολάρια/βαρέλι αυτόν τον μήνα, μόλις 20 δολάρια κάτω από το ανώτερο επίπεδο του 2008 και αυξημένη κατά 15% σε σχέση με τον Ιανουάριο, κυρίως εξαιτίας της εφαρμογής των κυρώσεων κατά του Ιράν.

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

πηγή : http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_28/03/2012_435063

Advertisements

About this entry