Κουβέλης: Δεν αποκλείει αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις

Πέμπτη, 5 Aπριλίου 2012

 

Ο προέδρος της ΔΗΜΑΡ απέκλεισε, πάντως, κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας μετεκλογικά με το ΠΑΣΟΚ.

 

«Εκτιμώ ότι θα έχουμε απουσία αυτοδύναμης κυβέρνησης, που θα αναγκάσει τις πολιτικές δυνάμεις να αναζητήσουν συνεργασίες. Αν αυτό δεν επιτευχθεί και είναι συνάρτηση του πώς θα διαταχθούν οι πολιτικές δυνάμεις, τότε θα πάμε -πληρώνοντας αν θέλετε ως τίμημα την έλλειψη αυτής της κουλτούρας συνεργασιών- σε αλλεπάλληλες εκλογές», ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) Φώτης Κουβέλης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Απέκλεισε, πάντως, κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας μετεκλογικά της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ, ενώ σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία με κόμματα της Αριστεράς είπε: «Έχουμε θέσει δυο προϋποθέσεις. Η πρώτη αναφέρεται στην προγραμματική συμφωνία σε ένα δεσμευτικό θετικά προγραμματικό πλαίσιο, με κόκκινες γραμμές από την πλευρά μας. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι οι φερέγγυες πολιτικές πρακτικές, οι οποίες αφορούν αναμφισβήτητα και σε πρόσωπα. Μπροστά στην ίδια την κατάσταση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, με παρούσα τη δυναμική των εξελίξεων και των γεγονότων, νομίζω ότι θα τεθεί για όλους, ένα ζήτημα επανεξέτασης αυτών των ζητημάτων».

Ο κ. Κουβέλης εκτίμησε, επισης, ότι η ΔΗΜΑΡ θα δεχθεί επιθέσεις και πως θα επιχειρηθεί να διαστρεβλωθεί η πρότασή της, ενώ θα τεθούν διλήμματα από τον δικομματισμό. «Παρόν είναι το δικομματικό πολιτικό σύστημα που επιχειρεί την αναβίωσή του και μάλιστα με όρους διλημματικούς. Αν το πολιτικό στερεότυπο του δικομματισμού αναβιώσει και μάλιστα με μεθόδους, εργαλεία και περιεχόμενο πολιτικής όπως αυτό του παρελθόντος, τότε αυτό το πολιτικό στερεότυπο του δικομματισμού θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνο για τη χώρα…», δήλωσε.

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΜΠΕ

 

πηγή : http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_04/04/2012_436438

Advertisements

About this entry