Αλ. Τσίπρας: Κοινοβουλευτική πλειοψηφία Αριστεράς για σταθερότητα – ελπίδα – προοπτική

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/04/2012

 

Με την ψήφο τους «να τρομοκρατήσουν τους τρομοκράτες” κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας δείχνοντας ως τρομοκράτες την επικεφαλής του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ, τον επικεφαλής της τρόικας Π. Τόμσεν και, φυσικά, τους Αντ. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλο. Εξάλλου, όπως συμπλήρωσε, αν την επομένη των εκλογών σχηματιστεί κυβέρνηση από τα κόμματα του Μνημονίου, “τον Ιούνιο θα έχουμε κατάσταση χάους στη χώρα”, με νέα σκληρά μέτρα, δικαιολογημένη κοινωνική αναστάτωση και ένταση της καταστολής.

Στις πολιτικές του δηλώσεις στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες για την ανεργία ο Αλ. Τσίπρας ανέδειξε τους στόχους που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική μάχη, έστειλε ξανά ενωτικό σήμα απαντώντας στις αιτιάσεις των υπολοίπων προοδευτικών δυνάμεων που αρνούνται την όποια σύγκλιση ακόμη και την ύστατη στιγμή.

Την ίδια ώρα αντέστρεψε τις κινδυνολογίες των μνημονιακών δυνάμεων και τους εκβιασμούς “Μνημόνιο ή χάος” υποστηρίζοντας ότι η ενίσχυση και τελική επικράτηση της Αριστεράς είναι εκείνη που δίνει προοπτική. Με άλλα λόγια: “Η έξοδος από την κρίση είναι Αριστερά”.

Αναλυτικότερα ο επικεφαλής της ριζοσπαστικής Αριστεράς μίλησε για την ανάγκη οι εκλογές να δώσουν λύση, να υπάρξει την επομένη μέρα ένας νέος συνασπισμός εξουσίας, “μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία Αριστεράς ώστε να δοθεί σταθερότητα, ελπίδα και προοπτική”.

Επανέλαβε την κριτική του στον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο, με αιχμή το μπόνους των 50 εδρών και την ανάγκη να μην πάρουν ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. και δορυφόροι 51% και 151 βουλευτές, ενώ έδειξε ως υπ’ αριθμόν ένα αντίπαλο των εκλογών τα κόμματα του Μνημονίου και, ειδικότερα, τον Αντ. Σαμαρά, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για τον πρόεδρο της Ν.Δ.:

“Είναι ψεύτης. Λέει ακριβώς ό,τι και ο Γ. Καρατζαφέρης για το πρώτο Μνημόνιο, ότι δηλαδή δεν ψήφισε τα μέτρα αλλά ψήφισε μόνο τα δάνεια. Παρίστανε τον αντιμνημονιακό και, προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός πάνω σε κοινωνικά ερείπια, στήριξε την καταρρέουσα κυβέρνηση Παπανδρέου φέρνοντας τον Παπαδήμο στην εξουσία για να ολοκληρωθεί το έγκλημα”.

Κληθείς να σχολιάσει την άρνηση ΚΚΕ και ΔΗΜ.ΑΡ. για συνεργασία, επέμεινε στην ανάγκη ενότητας εκφράζοντας μάλιστα την αισιοδοξία του από την απήχηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. “Μπορεί το ‘είναι επικοινωνιακό πυροτέχνημα’ να είναι μια σοβαρή απάντηση; Εάν, λοιπόν, έχετε αμφιβολίες για το αν το εννοούμε, δεχτείτε και ελάτε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι” συνέχισε κάνοντας λόγο για “αμήχανη, αμυντική απάντηση”.

Επιπλέον και παρότι, όπως είπε, τρέφει ιδιαίτερο σεβασμό και εκτίμηση στη γ.γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, όπως δήλωσε ο ίδιος, χαρακτήρισε “αδιανόητο” το επιχείρημα να μην γίνει κυβέρνηση η Αριστερά “γιατί μετά ποιος θα είναι αντιπολίτευση”… Έτσι ο Αλ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά είπε ότι σήμερα είναι επείγουσα ανάγκη να δοθεί απάντηση στα κοινωνικά προβλήματα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι την έντονη αντίδραση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το «άθλιο, αντικοινωνικό μέτρο» των κατασχέσεων για οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 300 ευρώ. «Συνεχίζει τον σφαγιασμό των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, την ίδια στιγμή που μένουν στο απυρόβλητο οι έχοντες και κατέχοντες. Οι στόχοι των μνημονιακών κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., είναι ίδιοι και απαράλλακτοι, όπως και ο καταστροφικός δρόμος στον οποίο οδηγούν τη χώρα» τόνισε στην ανακοίνωσή του.

 

πηγή : http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=681369

Advertisements

About this entry