ΠΙΘΗΚΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ Η Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

 

Το θράσος και η αλαζονεία αυτής της κυβέρνησης που έχει καταστρέψει την ελληνική κοινωνία, δεν έχει όρια. Ούτε λίγο ούτε πολύ, πιθήκους αποκάλεσε τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας η πρώην υπουργός Παιδείας  και νυν υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Η κ. Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια της εκπομπής είχε αναφέρει ότι θεωρεί πως «η μεγαλύτερη νίκη του νόμου είναι το γενικό ξεσήκωμα και το μήνυμα που δόθηκε από την ελληνική κοινωνία» ότι κανείς υπουργός δεν μπορεί να κάνει το χατίρι των πρυτάνεων, για τους οποίους συμπλήρωσε ότι «…με θράσος 1000 πιθήκων, ακόμα και σήμερα, λένε ότι αυτός ο νόμος που ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία, δεν θα τον εφαρμόσουν…»

 

Στην ανακοίνωσή της η Σύνοδος Πρυτάνεων επισημαίνει:

«Σχετικά με την πρόσφατη δημόσια αναφορά της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου (κατά τη διάρκεια εκπομπής του τηλεοπτικού καναλιού ΣΚΑΪ, με τον κ. Ευαγγελάτο, 24/4/2012) στους πρυτάνεις των ελληνικών ΑΕΙ, οι οποίοι παρομοιάζονται με πιθήκους, έχουμε να δηλώσουμε ότι ελάχιστους πλέον ξενίζει η συμπεριφορά της».

Και οι πρυτάνεις συνεχίζουν:

«Λόγω της προεκλογικής περιόδου, οι ύβρεις γίνονται παραληρηματικές. Στην αριστοκρατικού τύπου αλαζονεία απλά ήρθε να προστεθεί η αγένεια ως δήθεν ευφυολογία. Η ελληνική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά ότι κατανάλωσε όλη την ενέργειά της στο υπουργείο Παιδείας μόνον στην πολύ επιτυχημένη πράγματι επικοινωνιακή της στρατηγική, επιδεικνύοντας παράλληλα απόλυτη αδιαφορίατόσο για τη συστηματική καταστροφή των ελληνικών Πανεπιστημίων όσο και για τις πολλαπλές δυνατότητες στήριξης της ανάπτυξης της χώρας μέσω του διεθνώς αναγνωρισμένου έργου των Ελλήνων πανεπιστημιακών».

Και στην ανακοίνωσή τους οι πρυτάνεις καταλήγουν:

«Η κυρία Διαμαντοπούλου, η οποία διακρίθηκε ιδιαίτερα ως υπουργός στην κατεδάφιση όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης, δεν εννοεί ακόμη και σήμερα να εγκαταλείψει την ιδέα ότι είναι ο Άτλαντας που κουβαλάει στους ώμους της την ελληνική Παιδεία. Να είναι βέβαιη ότι ο χώρος της Παιδείας αισθάνεται πολύ καλύτερα χωρίς αυτήν».

 

πηγή : http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7586:diamantopoulou-pithikoi-prytaneis&catid=78:ygeia&Itemid=178

Advertisements

About this entry