Υπεράσπιση του ευρώ ζητεί από την ΕΕ ο Μ. Ραχόι

NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012 12:19

 

Κάλεσμα στην ΕΕ να απευθύνει ένα «σαφές και ισχυρό μήνυμα» για την υπεράσπιση του ευρώ απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, την ώρα που τα spreads των ισπανικών ομολόγων έφθασαν σε νέο ύψος ρεκόρ.

«Η κατάσταση της Ισπανία είναι σύνθετη εξαιτίας του υψηλού κόστους δανεισμού της, ωστόσο η κυβέρνηση λαμβάνει τα ενδεδειγμένα μέτρα», τόνισε ο Ραχόι και πρόσθεσε πως «κατά συνέπεια η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να στείλει ένα μήνυμα για την υπεράσπιση του ευρώ και για την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους όλων των χωρών της ευρωζώνης».

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ισπανικού και του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου ανήλθε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα σήμερα, υπερβαίνοντας τις 500 μονάδες βάσης, εν μέσω ανησυχιών για μετάδοση της ελληνικής κρίσης και σε άλλες ευάλωτες οικονομίες της ευρωζώνης.

Λίγο μετά τις 10 (ώρα Ελλάδος), η απόδοση των ισπανικών ομολόγων διαμορφωνόταν στο 6,498% έναντι 6,322% το βράδυ της Τρίτης. Αντίστοιχα, η απόδοση των ιταλικών ομολόγων ανερχόταν στο 5,976% από 5,850% που ήταν την προηγουμένη μέρα.

Η απόδοση των γερμανικών ομολόγων διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδό της από τη δημιουργία της ευρωζώνης έως σήμερα (1,443%).

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

 

πηγή : http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2179126

Advertisements

About this entry